onsdag 30 november 2011

Nedräkningen kan börja

Imorrn kan vi börja den stora nedräkningen mot jul. Men just nu har ja noll julkänsla. Vet inte vart ja ska hitta den riktigt. Kanske finns den i lådorna med tomtar ja tänkte plocka fram imorrn, eller kanske sitter den i dom röda gardinerna ja ska stryka å sätta upp.... Hur som helst så borde den infinna sig snart.
Jag har allt hemma för att hjälpa till på traven, clementiner, glögg å nötter. Borde funka!
Måste oxå skaffa en utegran, visar sig vara väldigt svårt att få hem en trots att vi typ bor bredvid ett dussin... Får helt enkelt hämta en själv å skjuta av den me hagelbössan. Det är så vi gört!

Har än så länge inte köpt en ändaste liten julklapp. Känns sådär. Vi har bestämt att inte ge så mkt i år, mest till barnen i släkten. Måste ju självklart hitta på nått bra till Emil, de är bara så svårt att komma på nått...=/ Å så måste ju lilleman ha en liten klapp under granen (om ja får nån)

bjuder på en Jeppson i sin onepiece (stavning) =)


tisdag 29 november 2011

Bönornas fel!

Har haft en liten gnällplutt idag. Förmiddagen gick ganska bra men nu på e.m å kväll har han vart helt gnällig å ska bara sova på mig. Lagade lite mat igår å kom på att de vore gott med typ con carne så ja hade i vita bönor i köttfärsen. Smart! Neh! Det är väl därför ja har världens gasigaste grabb. Stakarn...=(

På fredag blir Jeppe hela 10 veckor. De är helt galet! Men de blir ju bara roligare å roligare nu oxå. Han är med mer å skrattar å pratar lite. Han har börjat greppa saker å håller sig fast. Hans favvo grej är mobilen över skötbordet. Särskillt humlan å fjärilen. De är hans kompisar.
Min lille tjockis vägde hela 5560 g å var 57,5 cm sist hos bvc. Han hade växt som tusan. Nästa gång blir precis innan jul å då blir de vaccination oxå. =/ mindre kul!
Får se hur vi sover inatt då. Är galet trött när ja vaknar nuförtiden men då vaknar han bara 2 ggr ändå. Nån gång ska han väl sova hela natten men de känns ganska avlägste just nu. Det var skönt att höra att fler hade sömnproblem i föräldragruppen. Men de var en som hade lyckats få en lyxbebis som sov bra. =)

Nu måste jag kolla nya bilen!

Puss!

Snyggo!

Råka gå förbis spegeln imorse me väldigt lite kläder på. Hittills har man försökt undvuka den så länge som möjligt...men vet ni vad?! Jag tror tusan min kropp ser bättre ut nu! =) Visserligen ser de ut som att ja blivit överfallen av ett lejon som rivit mig på bröst, höfter å mage men vad gör de? Bristningarna kommer blekna till sommarn. Å dom är ju bara ett bevis på att de faktist låg en Jeppe i magen!
Brösten ska vi inte tala om. . . . kommer forsätta amma i evighet! =)
Har 2 kg kvar till inskrivningsvikten å de är oxå bra. De är ju faktist bara drygt 2 mån sen plutten föddes. Pratade om de igår på föräldragruppen, ja har ju faktist gått ner 17 kg på ca 2 mån. Gick upp 19 kg under graviditeten totalt. De är inte illa pinkat alls!

Sista magbilden



Ska läsa detta inlägg när ja kommer på andra tankar...

måndag 28 november 2011

Ikväll ska vi pumpa

Ja, precis som de låter. Ikväll ska vi börja pumpa. Pumpa bröstmjölk. Eller förhoppningsvis pumpa. Bara de funkar! Skulle vara så skönt att kunna ha lite mjölk i frys å kyl så ja kan frigöra mig lite från lilleman. Inte för att ja inte vill amma men de kan ju vara kul att kanske gå på bio eller nått snart. Å då kan ju faktist inte liten följa med! Neh men de vore ju bra för Emil att kunna vara hemma me honom själv åså. Skäms inte för de!
Vi har blivit bjudna av jobbet på Lerbäcks teater i dec å då har farmor lovat att vara barnvakt å då vore de ju himla bra om han kunde tänka sig att ta flaskan faktist. Får se hur de går!

Idag har vi vart på träff me föräldragruppen. Det var himla kul att se alla bebisar som legat gömda i magarna. Många sötnosar blev de! Innan man hade Jeppe tyckte ja faktist att alla bebisar såg ungefär likadana ut, först nu ser man verkligen att alla är så olika. Man var kanske inte så intresserad förut som nu. =)
Men Jeppe var ju så klart sötast! (Klart morsan tycker de)
Vi berättade om våra förlossningar oxå, allas var ganska olika. De är fortfarande lika kul att prata om sin förlossning å nu fick man ju berätta för några som inte hört om den 100 ggr! =) Stackars mina vänner. Dom kommer förstå sen när dom får barn. Vilket ja hoppas händer snart!

Imorrn drar ja till banken å lånar lite stålar. För vi ska byta bil! Lite ont i hjärtat gör det att byta bort vår fina Raw4, den har vart asskön att köra! Nu blir de en Subaru Legacy istället. Som vi får in barnvagn samtidigt som hundbur. Sen hämtar Emil bilen imorrn kväll. Jag har inte ens sett den nya...Hihi. Så intresserad var ja...

Tack å hej- leverpastej! (fick för mig att läsa Bert böcker härom kvällen)

söndag 27 november 2011

Blåsigt värre!

Då har man vart iväg till tivedsskogarna på dop då. Det var min systers barn Anton som döptes. Jag å Sandra vart som sagt gudmödrar så ja fick stå framme i kyrkan å hålla honom. Kan säga att mina armar skakade till slut å ja var helt svett. Han väger lite mer än min lilleman....=) Sen vart de lite fika hos dom.

Det var dock inge vidare att åka bil dit. Höll ju på att blåsa av vägen. Det hade ramlat ner lite träd oxå vilket inte gjorde saken bättre! Men just nu är ja glad att ja inte bor mer söder ut i sverige. Det är väl skaplig storm där nu!

Imorrn ska vi iväg på första mammaträffen efter att alla barn är födda. Ska bli jätte kul att träffa allas bebisar å höra om deras förlossningar. Hoppas alla kommer bara.

Idag sköt för övrigt Emil 2 älgar för Atlas. Himla kul! Han är verkligen duktig nu min lille vovve. Hann ju skjuta 2 st förra året oxå så de är riktigt bra för att vara 1 ½ år. Jag fick ju tyvär inte vara med om detta denna gång. Det blir fler gånger å då får vi hoppas att de blir ja som skjuter! =)

Oj vilket ihopplock de vart idag.
So long!

Frågor om graviditeten och förlossningen

GRAVIDITETEN:

När fick ni reda på att du var gravid? 3 feb 2011
Var det planerat? Ja
Mådde du illa under graviditeten? Lite men kräktes aldrig
Hade du mycket foglossningar? Lite grann
Hade du någon hormonrand? Ja en smal
Fick du bristningar på magen? Ja, och på höfterna
Vad trodde du att det skulle bli för kön? Pojke
Vad ville du att det skulle bli för kön? Pojke
Hade du några speciella cravings? Nej
Vad gillade du för mat? Allt
Någon maträtt du avskydde? Nej
Hade du halsbränna? Ja av cola å kaffe
Behövde du kissa ofta? Japp, hemska nätter!
Hur mycket gick du upp? 19 kg
Är du nöjd över din graviditet? Ja det får jag säga
Var du rädd för förlossniningen? Nej den såg jag fram emot

FÖRLOSSNINGEN:

När och hur startade din förlossning? Den 23 sept kl 01 gick vattnet
Vilken vecka var du i? 37+2
När åkte ni in? Åkte in på kontroll kl 10 men fick åka hem igen för jag hade inga verkar, åkte sedan in igen kl 17.
Hade du någon bedövning/smärtlindring? Nej, provade lustgas men gill inte alls.
Hur länge hade du värkar? De började oregelbundet vid 12, så ca 9 h tills han var ute
Tyckte du att värkarna gjorde ont? Att dom gjorde!
Grät du? Nej
Skrek du? Ja lite grann, jag trodde jag skrek som en gris men BM tyckte inte det var så farligt...
Hur länge hade du mellan värkarna i öppningsskedet? Allt från 20 min till 4 min
Hur lång tid tog krystvärkarna? När jag äntligen fick krysta på riktigt tog det 20 min.
Vem var med på din förlossning? Min man Emil
Hade du ont efteråt? Oh, ja!
Är du nöjd över din förlossning? Ja, den gick lite snabbt bara



Dop

Nu ska liten å jag snart fara iväg på systersonens dop. Denna gång bli jag gudmor. Delat med syster Sandra.
Ska slänga på oss lite kläder å snofsa upp oss lite bara. =)

Blogg flytt

Fick ett infall att flytta min blogg. Trivdes inge bra förut. Ska nu försöka komma in lite i de nya nu. =)

So long!

min gamla blogg http://livetenligtsara.bloggo.nu