lördag 31 december 2011

Snart slut!

Nu är de inte många timmar kvar på detta år. Ett år som bara fladdrat förbi i raketfart! Ett år som jag kommer minnas för alltid! Året jag fick vara med om de största en människa kan vara med om, att få bära och föda ett barn. Att få bli föräldrar!
Nästa år kommer jag vara en mamma hela året. Härligt!
Och med det mina vänner:




Gott nytt år

och

god fortsättning!


fredag 30 december 2011

Fyndat

Idag har Emil å jag vart i Hallsberg å handlat lite. Ja styrde mot lindex å hittade en body till jeppe på rean. Hittade även 2 bhar till mig, rea på de oxå. Jättefina var dom. En vit i lite spets med brottarrygg som jag älskar å en svart lite vanligare. Ja kan nämligen inte ha mina gamla.... Köpte även en ny amningsbh för de andra suger. Svårt de där me bhar att hitta rätt storlek ju. Kan variera massor på affärerna, å nu varierar de ju även på brösten ! Hihi
Emil fick tag i en skjorta tills imorrn kväll. Sen tog vi även systemet å Ica. Jag visar fortfarande leg på systemet. Emil tyckte de var helt ok att ha en fru som ser ung ut å ja måste hålla med!

Vägde mig idag.... Väger nu 61 kg! Galet! Men ja vet att ja har gått ner nu på senaste tiden. De var ett tag sen ja vägde så här lite. På 3 mån har ja allts gått ner 23 kg! Måste kontroll väga mig imorrn så de inte var vågen som var tokig.
De är inte så att ja medvetet går ner för ni ska se att ja kan fika! Men magen har vart krånglig så ja har svårt att äta ibland. Då även fikat....=(

Imorrn blir de fira nyår me goda vänner i Askersund . De kommer bli trevligt, de är de alltid med dessa människor!
Nu ta igen den förlorade sömnen från inatt. Försökte ge jeppe lite ersättning förut efter amning men han rata den. Hoppas på en bra natt utan bråkbebis!

Trött!

Jaha, Jesper är klarvaken sen en tmma tillbaka. Inte ok! Mina ögon svider. De är inte så lätt att inte prata me han när han är så jädra söt. Han har vaknat varannan timme inatt. Tror tyvärr de blir att köpa ersättning att prova imorrn för han är inte nöjd. De har kännts i brösten att de inte kommer tillräckligt. Nu känner ja mig som en dålig mamma!

torsdag 29 december 2011

Kvällsnöje!

Längta lite till våren!

Fotfetisch?

Har precis lagat lite mat med lillen i köket. Fick se när ja satt å åt att han råstirrar på min fot. Haha han tyckte nog mina strumpor var fruktansvärt fula! Eller så blir han en som gillar fötter....

2011

Måste ju göra en sammanfattning av år 2011. Detta har varit de bästa året nånsin för min del. Största delen har jag varit gravid, och sedan fått våran guldklimp!

Årets bästa besked: Jag är GRAVID!
Årets häftigaste: Ultraljuden!
Årets tjockis: Jag!!!! =)
Årets roligaste fest: "Bonnafesten"
Årets nojja: Noggerglass....
Årets upplevelse: Jag FÖDER barn!
Årets stoltaste: Farmor Annelie
Årets resa: Skånetrippen
Årets nyhet: Börjar blogga
Årets underbaraste: Min älskade familj!
Årets bästa dag: 23/9 Jesper föds
Årets tråkigaste dag: 21/12 morfar går bort
Årets vän: Johanna, utan henne hade jag varit lost tror jag...
Årets roadtripp: Loppisrunda med Anna och Tessi

Nyårslöften: 
Ska SPRINGA vårruset!
Ska vara den bästa mamman jag kan till Jesper!
Ska försöka bli bättre på att städa....

 Mysmagen!
 På "bonnafest".
 Första bilden på mig som MAMMA!
 Världens bästa farmor!
 Roadtripp med tjejerna!
Emil och jag på Skånetripp.

Min fina , fina lilla familj!

onsdag 28 december 2011

Idag hände de!

Ha, vad var de jag sa?! Jeppe vände sig idag. Han har vart på väg länge men nu så. Det var tydligen lättare när man var naken för vi skulle hoppa i badet å han låg på golvet , helt plötsligt bara låg han på mage som en liten säl. Så gullig. Sen tog han en sväng till när han låg å luftttorka.
Nu får man passa sig alltså. Han brukar ju ligga på golvet när ja springer ut å kissar Atlas men nu får ja nog börja sätta han i babysittern.
Känns som han är lite tidig? Eller jag har ingen aning när de "ska" vända sig. Men han har ju vart tidig me allt annat så....

Jag har mått sådär idag. Ont i huvet å ont i kroppen. Jag å lilleman tog oss en tupplur på ca 3 timmar mitt på dagen. Välbehövligt! Har så konstig mage oxå. Det har jag haft sen förlossningen när allt föll på plats igen. Jag har inte kunnat äta som vanligt, inte vart hungrig så ofta som jag brukar , jätte skumt! På de här dagarna har jag ätit ett mål om dagen för ja har inte fått i mig mer. Man blir ju inte så lite grining då heller, Not good!

Kom å tänka på en sak med förlossningen. Läser ju mkt bloggar å har då sett att de flesta får testa så att de är vattnet som gått när de är på kontroll. De gjorde dom inte på mig. Hon frågade om jag var säker på att de var vattnet å jag svara att jag tror de ( var väl säker men har ju aldrig vart me om de förr ju) Sen fick ju vi en tid för igångsättning dagen efter, vilket vi aldrig behövde men ändå.
Tänk då om de hade satt igång mig utan att de var vattnet som gått?! Hmmm
Visserligen var ju Jeppe ganksa klar med sina 3920 g i v 37+2 . Jag tycker ändå de är konstigt att de inte kollade de.
Sen undrar jag oxå varför ja inte fick nån morfinspruta som alla andra verkar få när de har så jobbigt.
VILL, VILL, VILL verkligen ha min journal nu! Jag är jätte irriterad på att de ska ta sån tid!!!!!

Sjukling

Igår kväll när vi kommit hem vart jag helt frusen å trött. Fick helt plötsligt feber, de har jag inte haft på jättelänge, vilket ja dumt nog påpekat tidigare på dagen... Emil fick åka å handla alvedon till mig å tog några innan jag la mig. Den kom inte tillbaka på natten men idag har jag galet ont i kroppen. Känns som att ja blivit överkörd av nått. Till råga på allt så var Jeppe en liten skit inatt. Han vaknade 4 ggr! Inte snällt alls!!!! Hoppas jag inte får tillbaka febern. Man blir så dålig av den, räcker ju me några grader så är man däckad.

Jesper håller på att vända sig nu. Han är ruskigt nära å blir skitarg när han inte kommer runt. Av nån anledning kan han vända sig i soffan men inte på golvet. Får se om de kan hända idag.
Nu sitter vi å kollar på Rasmus på luffen, vilka minnen, den såg man som liten ju. Älskar alla dom gamla filmerna. Bäst gillar jag Lotta å möjligtvis Emil i Lönnerberga oxå....=)

Nu ska vi bara ta de lugnt å hoppas liten inte får nån feber. jag har ingen alvedon till honom för den var slut (!) i affärn.

tisdag 27 december 2011

Jagat!

Fick faktiskt komma ut en sväng å jaga idag. Emil å ja lämnade en sovandes Jesper hos farmor å sen drog vi till skogs. Vi skulle försöka hitta en älgkalv. Vi hitta dom men de var i sällskap me några andra älgar å gruppen delade sig. Ja fick ett hondjur på ca 3 meter....men de fick vi inte skjuta. Så typiskt! Har en dryg månad till att få den där kalven kvar.

Morgonpigg

Jesper å jag ligger å snackar lite så här tidigt. Ja försöker få honom att fatta att vi inte ska gå upp nu, går sådär. Han har redan avklarat 3 blöjor plus bajsat å kissat på skötbordet å sin mor. Inte så jätte kul just nu!
Ligger å funderar på vad vi ska hitta på idag. Emil är hemma hela veckan. Men de betyder ju inte att man får se mer av honom skulle ja tro...
Nej nu börjar ögonen ge sig, sova en stund till tack!

måndag 26 december 2011

Saras secrets...

Ska nu plåga mig en timma med massa snygga, långa, smala modeller i bara underkläderna . Varför?
Jo, för att jag vill tänka att så där ska jag se ut till sommarn (ja,eller hur...)
Om jag bara börjar träna ordentligt nu efter vintern...
å om jag bara slutar fika så himla mkt...
å om jag bara helt enkelt slutar gilla allt sött...
men jag har i varje fall såna underkläder som dom har... å jag kan faktist ha dom så de borde betyda att ja kan fortsätta fika!
(Mina mjölkfyllda bröst skulle göra susen i den showen ju) haha



Julhelgen

Jaha, då var denna julen över lika fort som den kom. Julen blev bra trots allt. Trots saknad efter morfar.
Julafton spenderades hos mamma i skyllberg, jag å plutt i varje fall för Emil var ute å jagade. (deras tradition)
Mina systrar kom oxå dit, Sandra som jobbade delad tur i hemtjänsten kom på lunch, å Maria kom med sin man å alla barn...en 3 års Amanda å en 6 mån Anton. Full rulle alltså. Mormor kom oxå till oss.
Det var knytis till lunch å sen fika å sen väntandes på tomten, ungarna var hyperaktiva å nervösa, precis som de ska vara...=) Tomten kom tillslut å delade ut klappar till höger å vänster ( trots att vi ej skulle köpa mkt paket ju) Barnen verkade nöjda å vi andra var helt slut!
Emil kom in på en julgrogg med torbjörn senare på kvällen. Jesper var så duktid hela dagen men kroknade å ville hem till sin säng framåt 11.
Juldagen åkte vi på turné. Började hos farfar för knytis där med. Med faster å systrar å alla barn igen...haha Efter de bar de av till pappa för lite fika å paket.  Till sist åkte vi till Emils släktingar i Askersund som var där över jul. Det var första gången de träffade Jeppe så honom såg man inte mkt av när vi var där! =)
Fick mkt fina klappar så Jeppe, jag å Emil är mkt nöjda. Bäst var ett skal till min Iphone av Emil....=)

Ja, de var en snabb sammanfattning av julen.
Fick veta av mormor att morfar dog av lungödem , han hade gått bort väldigt hastigt. Mormor ville först ha en begravning för bara oss i familjen men ångrade sig när hon tänkte på alla vänner morfar hade, hon ville att de skulle få ta farväl av honom ordentligt de oxå. Hon sa att han aldrig skulle förlåta henne annars. <3

Idag bestämde Emil å jag att vi skulle vara hemma å ta de lugnt å mysa. De sprack totalt. För inatt när jag gick upp för att amma var de kolsvart här. Det båste ju storm så strömmen hade ju gått, den kom tillbaka vid typ 14 idag. Alltså utan ström i ca 14 timmar. Tack så mkt!!!!
Vi fick åka till Johan å Sofia istället. De bjöd på pizza å hade några julklappar till Jesper. Så de vart ju en mysdag ändå. Å nu sitter vi här i soffan, med ström, å ska snart hyra en film. Vad de blir idag vet jag ej.
Trodde ju min dumskalle att de var Kronjuvelerna idag så jag har ju taggat för den hela dagen, nu såg ja att den var nästa vecka...shit happens!



söndag 25 december 2011

Snabbis

Jesper leker med sin nya leksak han fått av sin snälla mor.
2 julfiranden kvar idag, hoppas de lugnar sig imorrn! =)

fredag 23 december 2011

God Jul!


GOD JUL
och
GOTT NYTT ÅR
önskar 

Jesper med familj!



torsdag 22 december 2011

Julgranen

En jobbig dag

Idag har vart en jobbig dag. Har tänkt mkt på morfar men ännu mer på mormor. Blir så ledsen när jag tänker att hon är själv nu. Efter att ha vart ett par i över 50 år. Nu känns de jobbigt att bo en bit ifrån henne. Mamma sa att mormor ändå kommer till oss på julafton. Det känns skönt.
Morfar blev sjuk förra hösten och dom hittade cancer i magen på honom. Han fick cellgift å verkade bli bättre nu i början på året. Han var ganska pigg ett tag faktist. Sen kom de tillbaka å han blev snabbt sämre.Fick gulsot å lunginflamation. Senast igår sa mamma att han skulle få komma hem å bo hemma med hjälp av hemtjänsten men så dog han på kvällen. Vet ej vad som hände än, ska till mamma imorrn kväll.
Visste att detta skulle förmodligen bli hans sista jul men jag trodde han skulle finnas här en stund till.

Det var nog inte lätt för mamma att berätta för mina småsyskon. Emma förstod å vart ledsen, hon är 9. Erik däremot förstod nog inte alls utan lekte vidare men han är bara 5 år. =(

Tur jag har haft mina killar å ta hand om idag för att tänka på nått annat. Jesper förstår ingenting å är bara hur go som helst å Atlas är lika busig som vanligt.
Jag har knappt hunnit bearbeta famors bortgång förra hösten för de hände så mkt emellan, å nu så händer detta. Det här är vad jag befarat hela livet. Att alla ska gå bort samtidigt. Morfar vart 76 år men farmor blev bara 68. Även där var de av sjukdom.

Nu ska jag försöka hitta den gnutta julkänsla som finns kvar å pynta granen. För Jeppe ska ha en gran. Det har jag bestämt!

Morfar

Min kära morfar gick bort igår kväll. Det hade gått fort men mormor hade hunnit dit för att sitta med honom.
Cancern vann igen. Vet ej hur vi firar jul nu. Måste ju ändå vara starka för barnen. Mina minsta syskon vet inget än å jag kanske ska hämta dom efter skolan idag om mamma inte hinner hem. Nu gäller de att bita ihop en stund.
Fina morfar. Som älskade att plocka svamp, hugga ved å åka skidor. Han kände alla, alla kände morfar.
Är så glad att han fick se Jesper.


Mormor å morfars 50-åriga bröllopsdag nu i höst.

onsdag 21 december 2011

Ett barn






Ett barn...

Ett barn som kritiseras - lär sig fördöma

Ett barn som får stryk - lär sig att slåss

Ett barn som hånas - lär sig blyghet

Ett barn som utsätts för ironi - får dåligt samvete

Men...

Ett barn som får uppmuntran - lär sig förtroende

Ett barn som möts med tolerans - lär sig tålamod

Ett barn som får beröm - lär sig uppskatta

Ett barn som får uppleva rent spel - lär sig rättvisa

Ett barn som känner vänskap - lär sig vänlighet

Ett barn som får uppleva trygghet - lär sig tilltro

Ett barn som blir omtyckt och kramat - lär sig känna kärlek i världen

BVC

Idag har vi vart med plutten på Bvc. Först hade vi babymassage. Emil fick massera jeppe denna gång å de gick ju bra. =) Efter de vart de 3 mån vaccin. Bävade för de innan , därför följde Emil med. Men de gick över förväntan! Han grät lite efter första sprutan men blev tröstad med nappen ganska fort. Andra sprutan var lite värre men då vart han tröstad med bröstet så de blev bra till slut. Men de gör ont i hjärtat när de gråter så.



Prutten slockna på soffan när vi kommit hem.... Med jätteplåster på låren!
Förresten Jesper vägdes å mättes oxå.

Jesper 3 mån:
6200 g (3920g vid födseln)
61 cm (50 cm vid födesln)

Jag hade ju gissat att min gosse var större...


tisdag 20 december 2011

Rutiner

Försöker skapa lite sovrutiner här hemma. För Jeppe alltså. =) Förut har han sovit lite närsomhelst å varsomhelst på kvällarna för att sedan nattas ordentligt när jag har lagt mig. Nu började vi igår att lägga honom i spjälsänegn vid 9 när han var trött å mätt i pyjamas. Å gossen somnade helt själv! Samma sak provade jag idag å han somnade då me. Bökade runt lite men vart aldrig ledsen eller nått. Får se när han vaknar inatt. Han vaknade halv 2 på natten för att äta sen somnade han igen. Helt ok enligt mig!
Imorrn ska vi fara till Askersund för först babymassage å sedan 3 mån vaccin. Jag är nervös för sprutorna. Inte för min del men jag vill inte att lillemannen ska få ont ju. =( Emil har tagit pappaledigt så han ska me oxå.
Jag gissar på att Jeppe nu väger 6,6 kg å är 63 lång. Får se imorrn...

Idag var jag inne på Marieberg en snabbis. Skulle köpa en jaktstol till Emil men de fanns ingen så han fick en parfym. Skit god! Sen var jag tvungen att hitta på nått mer till alla barnen. Å sen syster Sandra. Har försökt köpa Jägarna 2 till mamma å Tobbe men den är slut överallt! =/ Tror jag plockar ihop lite godbitar till dom istället.

Jag har gått å förälskat mig i min mobil. Laddade hem 2 appar till den kl 6 imorse...haha De var till kameran så man kan ändra bilder. jag använde dom till bilderna i förra inläggen. Jag kan numera sitta hur länge som helst å pilla. Tur man har Jeppe att ta hand om annars hade jag aldrig lagt ner mobilen....
Har önskat mig ett skal till den i julklapp så vi får se om jag får nått! =)
Jag som aldrig varit särskillt teknisk har nu fått några nya skills! Sa till Emil att om han skaffar en blogg (dör av skratt när jag tänker på de) så kunde han anställa mig...


En av de första dagarna hemma med Jesper.

Spottsoppa

Sitter å väntar på svärmor hos dom. Hittade lite spottsoppa i kylen. Underbart gott å vilka barndomsminnen man får! Kommer ihåg att vi pallade körsbär för att göra soppan! Jag ska snart halka iväg till Marieberg en sväng, därför inväntas barnvakt. Får se om ja hittar de ja ska ha annars får de va.

Leker.

måndag 19 december 2011

Jul i vårt hus!

Snart är de julafton för tusan. Den dagen som alltid känns så avlägsen. Å helt plötsligt har den bara dykt upp i almanackan. Å varje år är man lika oförberedd ! Jag drar en repa till Marieberg själv imorrn. Lite smågrejer kvar att fixa, eller små å små typ julklapp till min man. Nu har lilleman somnat själv i spjälsängen , skönt. Nu hoppas ja han vill sova några timmar oxå. Vad köper man till en sån liten förresten? Tänker på leksaker.

Detta hus älskar ja att köra förbi!

Hoppas!

Har råkat fått tag på en blogg som jag inte borde fått tag på. Om en ung tjej som ska ha barn. Jätteung. Å jag hoppas denna blogg bara är ploj! För hon borde inte få skaffa barn som hon skriver. Nu menar jag inte att de är fel att vara en ung mamma, de kan gå hur bra som helst. Men de där kan aldrig sluta väl. (tänker ej göra reklam för den bloggen!) Ända anledningen jag läsr nu är att jag hoppas få reda på att den är fejk eller mot allt förmodar att de går bra för dom. Hmmm....

Försökte skotta av lite snö förut men de syns inte för de har kommit lika mkt till. Jag vet att jag bad om en vit jul. Men nån måtta får de va! =) Men de är så vackert ute nu. Vill bara gå ut å gå i snön. Åka pulka å busa.
Nu måste jag dammsuga för Atlas hårar som tusan. Fäller kanske de heter som hund...
Imorrn måste jag fixa de sista klapparna. De betyder att jag måste tänka till idag. De låter jobbigt. Hade ju gett huvet ledigt idag. Tusan.

söndag 18 december 2011

Nya designen

Är så stolt över mig själv att jag lyckats göra så fint här. Jag är väldigt dålig på datorer annars så jag är chockad. =) Vad tycks?!

Har just skikat på Jägarna 2. Den var helt ok men så mkt jakt var de då rakt inte....första var nog bättre.
Å vad gammal Lassgård börjar bli, betyder de att jag oxå blitt äldre? hihi
Idag , eller snarare hela helgen har jeppe vart jätte kinkig. Vet inte varför. Han har vart jätte ledsen flera ggr å de har aldrig hänt förr så ja blir lite ställd. Nu somnade han ivarjefall till slut för han var verkligen trött. Men de har ju vart 2 sena kvällar som vi vart borta så de kan ju vara en förklaring. Hmmm inge kul när han är ledsen bara. Ännu värre blir de väl på onsdag för då ska han få sprutor. Som tur är har Emil tagit ledigt å ska med.

Nu lite Beck å sen försöka somna....blir nog lite pill på telefonen innan...=)

Fullbokat!

I helgen har de varit full rulle. Vi började i fredags när Emil kommit hem från jobbet. Då stack vi till kumla för att köpa ny bilstol till Jesper. Den förra var skittung å jobbig att sätta dit med bältet hela tiden. De nya vart en Acta Graco duo logico 2  ( nått liknande) en sån man sätter fast med isofix i bilstolen. Jaja, den verkar bra å kan användas upp till 4 år! Dyr var den men men ....
Efter de bar de av mot Hallsberg för att fira jul med kusiner å faster med man. Det blev en jätte kul kväll med goda mackor å spel. Vi hade julklappsbyte oxå. Jag hade köpt ett partyspel men så hade jag slagit in ett kort på mig som den som fick mitt paket öppnade först...haha! Det vart några förvånade miner innan skratten kom. Klockrent! =) En del drack ganska friskt den kvällen så de var visst nån som vaknade å inte mådde så bra. Den äldsta av oss! Men kul var de, nästa år blir de barnfritt hoppas jag....
Min faster å hennes man är helsköna. Helt galna. Vi planerar en vinkväll med min faster å min äldsta kusin Sofie å mina syskon framåt våren. Med utgång.Hur många familjer gör de? =)

Igår tog liten å jag sovmorgon å blev väckta av min syster som sov över. Vi vaknade kvart i 11 tror jag. Gött! Sen blev de besök hos både farmor å mormor. På kvällen åkte Emil med jobbet till Karlskoga på julbord å vi tjejer samlades hos Tina ( http://tinaspinaler.blogg.se/) Vi hade lite knytkalas å de var mkt god mat vill jag lova! Det var mkt prat om allt å ingenting, precis som man vill ha de. Jag babblade nog mer än dom flesta  men de blir så när man knappt träffar nån i veckorna....hehe. Det är roligt att träffas så där avslappnat så man lär känna folk lite bättre å ja kan säga att jag tycker bara mer å mer om dessa töser ju mer vi ses. =) Alla där är mammor så man har ju en del gemensamt.

Nu idag tog vi sovmorgon igen för de vart sent sen vi väntat in Emil igår kväll. Emil har dragit å jagat så jag har knappt sett han denna helg. Tråk. Jag blev lite sur när han stack imorse för jag frågade om han brydde sig om vad vi hade tänkt göra idag å de hade han inget svar på....Lite ego är han min man. För att jag sitter hemma själv en helg när han är ledig spelar honom ingen roll för han gör ju de han vill. Å de är inte att vara hemma med oss tydligen. Nej, nu åkte bittersara fram. Bäst jag stoppar ner henne igen.

Nu är de ivarjefall vitt ute. Fint!

fredag 16 december 2011

Julklappslista!

För alla er som absolut verkligen, verkligen vill köpa en julklapp till mig så har jag gjort en lista som ni kan välja ifrån!


  • En ny cyckel.
  • En madrass till min säng för den jag har nu är lägre än Emils så han mosar mig ibland!
  • 5 miljoner.
  • Mascara (måste ju ha ett billigt alternativ)
  • En privat kock eller en PT (fritt val)
  • En Jesper som sover hela nätter! 
  • London resa i typ maj kanske. 
  • En vit julafton, å då menar jag snö!
  • Kläder som gör att min kropp ser gudomlig ut! 
  • Eller en kropp som gör att mina kläder ser gudomliga ut! 
  • Hår som är skitsnyggt när man vaknar på morgonen!
Och självklart fred på jorden! Peace!!!!


torsdag 15 december 2011

London

Känner mig lite nedstämd just nu. Var inne å handlade på jobbet förut å fick reda på att vi skulle få åka på en resa till London i slutet va januari. Å jag kan ju inte bli med. De ska åka tidigt tis morgon å kommer hem tors kväll. Så länge varken kan eller vill jag vara borta från Jesper. Å eftersom jag helammar går de ju ännu sämre. (önskar nu att man inte ammade) Jag blir faktist jätte ledsen när jag tänker på att jag inte ska följa med. Det är väl sånt här man får ta när man blivit mamma. De är ju inte direkt så att ja kan ta med honom heller. =(
Vill gråta lite nu.

Idag har jag som sagt vart i Askersund å handlat lite. Bytte barn med mamma å tog med mig lillsyrran istället. Vi handlade lite julklappar. Jag känner att i år suger jag på att köpa bra saker. Brukar faktist vara ganska bra på att veta vad folk vill ha men i år känner jag mig inte ett dugg engagerad. har ju massa annat att tänka på. Har inte ens bakat lussebullar. Fy vad dålig jag är.
I helgen blir de fullt upp. Imorrn ska vi först till Kumla för att förhoppningsvis köpa en ny barnstol till bilen. Efter de ska vi fira julen hos mina kusiner i Hallsberg. Där blir de lite mat å julklappsbyte. varje år spelar vi Buzz oxå. Skit kul!
På lördag kanske jag ska jaga en sväng på dagen å på kvällen bär de av till Kumla på en mys kväll med några mammor. Papporna ska på julbord med jobbet i karlskoga så vi bestämde oss för att ha en egen kväll istället. Där blir de knytis å lite julklappsbyte oxå. Där kommer de vara bebisar i alla storlekar. =)

Nu är Jeppe ledsen. Vill inte sova själv i spjälsängen.

Mitt hjärta

I cant help falling in love with you!

onsdag 14 december 2011

Vem är jag?

Nu kom jag i sån här funderingsdimma igen. Börjar fundera på vem jag är nu, eller vem jag har blivit. Känner mig anorlunda nu när jag blivit mamma. På gott och ont. Vem var jag innan? Å det läskigaste av allt - Vem kommer jag bli?
Jag är en snäll person. Det vet jag. Jag är oxå en envis person. Jag är omtänksam. Jag tänker oftast på andra innan mig själv. Men jag är även självisk. (hur nu de går ihop) Jag kan bli mkt svartsjuk. Jag har otroligt mkt fördomar. Förlåt för de! Jag gillar att ha saker planerade. Är ALLTID punktlig! (väger upp Emil som alltid är sen) Jag säger alltid "Det går bra" även fast de kanske inte alls gör de. (Dålig egenskap)

Nu kommer Jesper först. Det är den största förändringen av alla. Och det har jag valt, det valde jag den dagen vi bestämde oss för att skaffa barn. Vem sen Sara är får komma lite i efterhand. Nu ska jag bara försöka vara den allra bästa Sara jag kan för Jespers skull.


Vad vill jag nu att Jesper ska ta efter? Självklart vill jag att han ska bli en snäll människa. Det kommer man långt på. Jag vill att han ska stå upp för sig själv å dom i sin närhet. Jag vill att han ska kunna kramas. Det har jag svårt för. Jag är inte uppväxt med så mkt kroppskontakt. Synd kan jag tycka nu.
Han ska själv få lära sig vad som är rätt å fel men med hjälp från oss såklart. Men jag tycker det är viktigt att man får prova saker själv en gång. Han ska lära sig att älska. Och förlåta.

Oj, oj så många tankar. Ska bli spännande å se hur moderskapet förändrar mig. Och det ska bli otroligt spännande att se vem Jesper kommer bli. Envisheten har han tyvär redan ärvt från både mig å Emil....

Fotoväggen

Så här blev min lilla fotovägg i Jespers rum. Tycker själv att den vart fin!

Babymassage

Idag har vi vart till Askersund på babymassage. Jesper var inte alla med i början utan vart hungrig. Inte så konstigt då han var pigg å glad hela morgonen tills vi kom dit. Men sen så. Då massera vi armarna å benen lite. Tror han gillar benen bäst. Efter massagen tänkte jag gå en sväng på "stan" men de blåste å regna så de strunta vi i. Svängde in hos mamma på vägen hem för lite lunch. Stekt fläsk med löksås. mmmmm gott!
Tänkte lämna Jeppe hos mamma imorrn en sväng så åker jag in till stan själv. Jeppe får ju inte se sin julklapp! =)

Inatt när jag var uppe å ammade vid 3 så blev de helt plötsligt helt ljust i rummet, de var en blixt som slog ner. Å sen dundrade de på som tusan. Tänka sig - åska den 14 december. Galet! Emil hade dock inte märkt nått, konstigt tycker jag då han blir störd när jesper äter...=/ (!?)

Nu ska jag ta å skriva lite julkort. I år blir de vanliga tråkiga köpta julkort. Ledsen men jag orkar inte göra några i år. Det har jag gjort de senaste åren. men de var innan bebis. Och som vanligt får man leta adresser på internet för man skriver aldrig upp dom. å inte kommer man ihåg dom heller för de ska ju ändras postnr hit å dit. Inge bitter jag inte.

Å till mina kära vänner kan jag berätta att när Emil kommer hem idag då.....

....ska vi städa! puss

tisdag 13 december 2011

Min första present

Så här ser min allra första present ut av Jeppe. Den ska jag bära med mig med stolthet hela livet. Det är kärlek!

Marieberget

Just hemkommen fårn Marieberg. Blev en tur me tjejerna å Jeppe. Fick med mig några julklappar ivarje fall.
2 st som ska vara till julklappsbyten, skit svårt att hansla till förresten! Är ju så svårt att veta vad folk gillar. Köpte sånt som jag ville ha. För då kan vi ju alltid byta om dom inte blir nöjda....=) Fick även me mig en klapp till syster stor å kläder till en liten man som växer som en dåre! Aaa, just de, jag fick tydligen me en tröja oxå....
Har några klappar kvar men dom får ja åka in efter när ja är barnledig för de är krångligt me barnvagn.

Urs, ja har så mkt att göra här hemma så jag har ingen lust att vara här egentligen. Måste plocka i ordning på mina kläder. Ta bort gravidkläder å sånt som tillhör sommaren. (lite sent kanske) Måste städa köksskåpen. Å nu har Atlas börja fälla oxå så nu får man ha dammsugaren framme konstant. Fy, de går inte att använda svarta kläder längre.

Undra varför man ska bli så förbaskat känslig när man blir mamma? det räcker inte me att tjuta under graviditeten utan de är värre nu tror jag. Jag gråter till allt. Till "Kär å galen" när dom friade. Å igår tjöt jag till 16 and pregnant. Hur pinsamt är inte de? Emil skulle ju skämmas om han såg de....
Å jag är så hemskt blödig när de kommer till djur. Men jag är ju en djurmänniska. Tål inte att se dom behandlas illa. Nu kanske ni tänker "vaddå, du jagar ju!" , men de är en annan sak anser jag. Det finns inget plågeri av djur när man jagar. (inte om de går rätt till!) Gör man som man ska så dör djuret direkt å de dör på de stället den levt på. Ej fraktats runt å brytit benen i nån lastbil för att sedan trängas ihop me varann...fy!
Det värsta är att jag fastnar för sorgliga bloggar. Å då läser jag å så gråter jag. =(

Nehe, nu ska jag ta tag i de där jag inte vill göra. Börjar med att plocka ur diskmaskinen medan lilleman sover.
So long.


måndag 12 december 2011

Trött kille

Idag har vart en seg dag. Har haft en bebis som sovit en massa. Men helt plötsligt kan han vakna av att han blir jätte ledsen. Då gör de lite ont i mamma hjärtat. Tog mig till affären för att handla lite , då hitta ja världens sötaste sak. En liten liten jakt ryggsäck en sån vill nog Jeppe ha i julklapp . Imorrn ska ja till Marieberg me några söta flickor. Hoppas ja lyckas köpa några klappar då. Nu ska ja försöka somna, men de är så svårt att slita sig från myphone! Hihi

Mobilbloggning

Lilleman sover som en stock idag så jag passar på att leka med min nya baby! Krångligt men kul. Idag ska vi bara chilla för imorrn ska vi på äventyr.

söndag 11 december 2011

Nästa graviditet

Om jag har turen att bli gravid igen så har jag funderat mkt på hur ja vill ha de då.
Jag ska ta massor av bilder, minst varannan vecka, fattar inte att ja inte gjorde de. En del har jag ju tagit men för några!
Jag ska försöka att inte äta lika mkt skit nästa gång...(tycker jag nog inte då)
Vill nog prova en sån där andningskurs oxå. Känner att jag sög på de! =)

 Ska nog ställa in mig mentalt på att jag kan föda redan v 36-37 så jag inte blir lika chockad som denna gång. Fast då kommer jag väl gå till v 42. Jag kände att jag inte hann med alls denna gång. Jag tyckte jag var hur lugn som helst, Johanna tjatade att jag skulle packa bb väskan tidigt. (Hon var säker på att ja skulle föda för tidigt) Jag hade ju ställt in mig på att gå över tiden som de flesta förstagångsföderskorna gör. (6 dar enligt statistik)
Så när vattnet gick den där kvällen vart jag inte nervös knappt.. För jag trodde nog inte de var på riktigt. Det vart lixom, jaha, nu gick vattnet, jaha nu kommer de värkar, jaha, nu ska jag föda barn. Den snabba förlossningen gjorde nog sitt oxå. Hade de blivit mer långvarigt hade jag kanske hunnit tänka efter att jag faktist skulle bli mamma nu. När Jesper kom upp på mitt bröst kände jag mest oj,oj,oj - en bebis. Jag grät inte ens. De där första glädje känslorna kom senare på bb när jag hade landat lite å fick andas ut.

Jag ska oxå tänka på att ta kort på förlossningen. Om de hinns denna gång alltså.
Jag ska oxå tänka över vad jag vill ha för smärtlindring lite bättre. Om jag hinner få någon bra denna gång...
Ska oxå ställa mer frågor till barnmorskorna, eller snarare lite krav. Sånt som man inte visste första barnet men vet nu. För då vågade man ju knappt fråga nått. Eller man visste ju inte vad man skulle fråga. =)

Oj, oj mycket funderingar nu. Vi vill ju gärna ha ett syskon till Jesper men det får i varje fall vänta nått år. Dels för att min kropp måste få återhämta sig ordentligt, känner av rygg å knän fortfarande. Dels för att jag inte vill ha så tätt. 2 år är lagom. Så 2013 kan jag tänka mig att bli gravid igen . Förhoppningsvis. =)
Jag hoppas jag får hänga på nån annans graviditet så länge....( Kom igen nu Anna å Tessi å Sofia!)


Från första bilden när man tyckte man såg en bula...(Var?)


Tills ca en månad innan förlossningen....


lördag 10 december 2011

Stenbröst!

Nyss hemkommen från en trevlig kväll på Lerbäcksteatern! God mat, fast jag inte gillar fisk så mkt men resten var gott. Drack oxå alkoholfria viner till detta istället för typ loka. Det gör ju de hela lite roligare när man nu inte kan dricka alkohol! Det var så kul att umgås lite med arbetskamraterna igen. Var ju ett tag sen man jobbade.

Jesper var hos sin snälla farmor under kvällen. Han hade med sig lite utpumpad mjölk och han tog flaskan idag med. Skönt! Han hade varit så snäll så å bara bajsat ner sig 2 ggr...=)
Under sista akten på teatern började de värka i brösten! Så nu när jag kom hem hade jag 2 stenar till bröst! Fick väcka liv i en astrött plutt så han kunde ta de ena bröstet så fick jag pumpa ur det andra. Enda nackdelen med att vara borta längre än 4 timmar från han. (sakna ju honom såklart oxå)
Men vad skönt de är att man faktist kan rå om sig själv lite ibland! Men nu får det dröja tills nästa gång!

Innan vi åkte iväg tog vi lite kort som vi ska skicka in till tidningen, hoppas jag i varje fall. Får se hur dom blev först. Nått bra av typ 20 kort borde de bli....

Får se vad morgondagen bjuder på!

Förresten såg jag Bert Karlsson på teatern. Han var konstig å frågade Anna om hon hade bajsat eller kissat när hon kom ut från toan... å sen sa han till Karin att hennes bröst såg hängiga ut på ett kort så dom fick ta ett till... Nu blev han ju inte mer slemmig än vad han redan var....=/ hahahaha
När jag blir känd ska jag oxå vara sådär konstig! =)

fredag 9 december 2011

Så besviken...

Jag gick ner med Atlas för att hämta posten. Såg där ett stort vitt kuvert i lådan. Blev eld å lågor. Min förlossningsjournal! Sprang bokstavligen upp till huset, Atlas hängde på å tyckte de var skit kul! Slet av mig jackan, sprang upp för trappen å öppnade kuvertet. Där i låg ingen journal. Det var en undersökning från örebros univeritet som jag var utvald att fylla i. Vart så ledsen. Som jag väntar på den där journalen!!!!!!
Fyllde i den där jädra undersökningen i ren protest, man skulle tydligen få 250 kr på coop för de oxå....=)

Annars har de inte hänt så mkt kul på sistone. Jo, idag var en rörmockare här å kolla på bergvärmepumpen. Han blötte ner mitt golv. Tack!
Jag hoppas Emil vill åka me mig till Askersund när han kommer hem. För jag tänkte göra nått som ja svurit på att jag aldrig skulle göra, nämligen köpa en Iphone. haha
Nu ringde han precis, de blir av! Måste bara säga att min nuvarande mobil har jag haft ca 2,5 år! Den har dåligt batteri å det fattas färg på displayen! (Försvar!)

På kvällarna när vi ska sova å jag ammar så har jag börjat läst om mina Martina Haag böcker. Hon är så sjukt rolig å jag skrattar rakt ut av hennes krönikor. (Jeppe tycker jag är konstig)
Så ni som inte läst hennes böcker: Gört!!!!

Längtar tills imorrn för då ska vi ut på galej. Eller, vi ska på Lerbäcks teater med mitt jobb! Då lämnar vi liten hos sin farmor, hon bor ett stenkast ifrån där vi ska vara så de var perfekt!
Å då ska de bli kul att klä upp sig lite i min nya icke använda spetsblus! wiiiihooo
So long!

torsdag 8 december 2011

Lyxhustru?

Nej ni, inte jag inte. Fattar inte hur en del mammor hinner med allt hemma plus att dom ska se så jädra snygga ut samtidigt? Avundsjuk? Ja , kanske. Eller nej. Vart får dom tiden att hinna med allt? Jag städar, tvättar, lagar mat när jag hinner/kan, inte när de behövs... Min man ska vara glad den dagen jag har mascara när han kommer hem. Oftast är mjukbrallan på. Visst när jag åker å handlar m.m byter jag om å kanske fixar jag till mig lite grann men inte alltid.
Jag tycker om att göra mig snygg när vi ska bort, kanske ut å festa eller åker å shoppar, för då tycker jag de är kul. Å jag vet att Emil tycker jag är extra fin då. Men ja skulle aldrig orka göra de varje dag. Jag vet ju att han älskar mig för den jag är!
Om de är så att dessa snyggon till mammor verkligen vill göra detta varje dag så fine! Men de är så synd om det blir ett måste för att dom ska må bra. Nuförtiden ska ju alla jämnföra sig med varann hela tiden. Fattar ändå inte vart dom får tiden ifrån, klubbar dom ungarna medans dom plattar hår, sminkar å solar sig?
Jag är glad att mina vänner å jag är ganska lika, vi gillar mjukbrallor! Även de som inte blivit morsor än. När vi ses kan den ena sitta i full sminkmundering å den andra i sofftis kläder me en slarvig tofs. Ingen gör nån skillnad på oss ändå!
Den dagen ni får se mig trippandes i högklackade skor å nylackade naglar dragandes på barnvagnen då ni. Den dagen kommer aldrig!. För de första använder jag inte högklackat för de andra skulle jag ramla om jag gjorde de!

All eloge till er snygga mammor som hinner laga mat, diska, tvätta, plus att faktist umgås med era barn! Ge mig gärna ett tips på hur man gör!
Jag ser hellre att mina barn är lyckliga än att man kan spegla sig i kaklet i badrummet!


Lyxhustru? =)

onsdag 7 december 2011

bloggande...

Idag har Jeppson å jag vart på babymassage. Jag tror han tyckte de var helt ok. Men han var mer intresserad av att stirra på en liten Sally. Trodde han skulle vrida nacken ur led så han höll på. Efter massagen gick jag å Johanna å hennes lilla Ingrid en promenad runt i Askersund. Det vart kallt till slut. Tog mig även en kopp kaffe å en massa onyttigheter hos henne. Men de hade vi förtjänat efter promenixen! =)

Vi hade en konversation om bloggning på promenaden. Jag var lite i valet å kvalet om jag ville "gå ut med" min blogg till dom jag känner. För jag vill ju ha detta lite som en dagbok å skriva ner sånt jag tänker på å känner just då. Nu blev de så att vissa vet om den å läser den å de är helt ok. För jag tror att ja kan skriva de jag känner för utan att man får höra de på omvägar sen. Om dom skulle tycka jag uttryckt mig klumpigt på något sett så hoppas jag dom ger mig en liten kommentar istället. =) Jag har inte gått så långt att jag lagt ut adressen på facebook för där går gränsen för mig. Den som vill läsa om mig kan ta reda på min adress om den bara vill !
Jag vet att jag inte är perfekt å jag tycker inte nån människa är de. De skulle vara tråkigt att läsa om nån som var perfekt! =) Å jag har mkt åsikter om många saker men de är ju bara MINA åsikter å detta är ju MIN blogg så här får jag skriva vad jag vill. men som sagt, går jag för långt tar jag gärna en hint!

När Emil kom hem idag vart vi lite osams. Jag fick för mig att möblera om här hemma. Flytta en soffa vi haft i hallen till köket. Vi provade många olika sett å efter lite gnabb tror jag vi fick till de bra. Men min käre make har en tendens att bli så sur å gnäller om allt. När vi flyttat soffan vart de ju tomt i hallen å de var inte bra alls enligt honom. Vi ska köpa en byrå dit men inte ikväll!!!!!!! Sen kom han å bad om ursäkt! Duktig make!

Jag är just nu ganska lack över att våra soppor inte blivit tömda! Eller har jag blandat ihop veckorna igen?!

tisdag 6 december 2011

Gladfisen

Idag har vi mest busat jag å Jeppe. Han har vart på ganska bra humör faktist förutom några små utbrott på ingenting. Vi har lagat i de hemmagjorda babygymmet, men han är mer förtjust i tvn än de. Sen har vi legat en stund å pratat me fjärilen å humlan ovanför skötbordet. Han hade mkt att berätta för dom! Nu har han å ja haft ett snack i babysittern oxå. Han har börjat försöka få tag i nappen med handen nu men lyckas inte så bra. Jag har retat honom lite för de....=)
Den senaste veckan har han börjat prata jätte mkt. så otroligt gulligt när man får höra värsta utläggen. skulle vara väldigt kul att veta vad han säger!

Nu ligger snön på backen, fint å ljust! Nu har julkänslan krypit in i mig äntligen! Atlas tyckte snön var lite konstig men god att slicka på. haha
Har åter blivit brunhårig igen, tog mig egentid å färgade håret igår. Senast jag färgade var 3 dar innan Jeppe föddes kommer jag ihåg så de hade blivit grått å fult. Nu kan man kanske våga sig ut bland folk igen å faktist ha håret utsläppt! =)

Nu måste ja ta å ägna några minuter till Atlas. Han kommer alldelles för mkt i skymundan nu. Visst han är ju en hund men för mig är han ett andra barn. Han ska oxå ha de bra! Fast just nu beter han sig mest som en trotsig 2 åring som måste få uppmärksamhet. Ha ha Han tar grejer han inte får ha å biter i, särskillt när jag sitter å ammar, då kommer han å visar upp vad han har tagit så jag måste gå efter honom. Ja, precis som ett barn!

Imorrn blir de av mot Askersund för en promenad å sen babymassage!

Hej så länge!

måndag 5 december 2011

Saknar att vara en tjockis!

När ja satt å letade på bilderna i inlägget förut hittade ja alla bilder på magen. Den stora goa magen. Fcik en släng av saknad. Det var så mysigt att vara gravid ju!
Just nu kommer jag mest ihåg allt de roliga. När man första gången berättade för folk. När man såg en liten bula på magen fast den kunde lika gärna varit en fis. Å när man åkte in på ultraljuden å fick se en alien sprattla runt. Hur mysigt var de inte med alla sparkar å buffar . Man kunde ligga å klappa magen hur länge som helst.
Att kunna äta massor som man sen kunde skylla på att man dragit på sig vätska...hihi

Å nu tillbaka till verkligheten. Hur jobbigt var de inte att ständigt vara orolig till v 12? Å hur jobbigt var de inte att tjuta för allt? Typ när Emil inte hade lust att gosa en kväll å jag bröt ihop för jag trodde han tyckte jag var tjock. ( v.7) haha Lite hormonstinn...
Alla ggr jag sprang på toa på nätterna, började kunna se en stig från sovrummet. =)
All ryggont man fick av jobbet eller promenader. När de var som värst kunde jag inte koppla me foten när jag körde bil så jag åkte med 4:an typ hela vägen för de gjorde för ont att växla till 5:an!
Man svällde ju inte bara runt magen heller, armar, lår, rumpa, ja allt blev större. Jesus, såg så stor ut på vissa kort.

Hade nog ändå velat ha de där sista veckorna som ja inte fick. Jag hann ju inte ta farväl av magen.



Här ligger jag vid havet å steker i v.31. 
Brände mig nått jävulskt på magen! 



När Sara mötte Emil

Jag tänkte jag skulle skriva historien om när jag träffade mannen i mitt liv...

Vi kan börja med att säga att det är tack vara mitt ex Linus som jag träffade Emil. Jag hade gjort slut med Linus någon månad innan studenten men vi träffades lite fortfarande. Vi bestämde att gå på förfest hos en gemensam vän till oss på studentkvällen. Då tog Linus med sig ett gäng grabbar från bygglinjen. Trots att Emil bott bara några km från mig så hade vi aldrig pratat med varann förut. Lite konstigt kan man tycka i efterhand.
I varje fall så var kvällen otroligt rolig, vi dansade på krogen å hade skitkul! Tills sista dansen kom. Då nobbade jag Emil för att dansa med en annan kille, å han dansade med en annan Sara tror jag.
Veckan efter var det Kanalfesten i Askersund. Skulle åka in å hämta mamma å Tobbe på kvällen då jag mötte 2 kompisar till Emil. Jag skulle precis fråga efter Emil när de sa att han var iväg å hånglade med nån tjej. Jaha, tänkte jag, då struntar jag väl i honom då. Hade väl bara blivit lite småintresserad så de var inte mer med de.

Veckorna gick å helt plötsligt började vi spela fotboll å andra grejer med dessa killar. Kul hade vi med dom i varje fall. Det betämdes att vi skulle fira midsommar ihop med dom i Harge. Då hade vi helt klart fått upp ögonen ordentligt för varann...vi försökte smita iväg själva men det var alltid nån som störde oss...haha
Kvällen vi vart ihop på riktigt var på en fest hos Tessi i laxå. Kommer ihåg att det vart bråk mellan Emil å nån kille så jag å Emil hamnade inlåsta på en toa, där bad Emil om den första kyssen! Vad romantiskt va!?
 (Anledningen till bråket var Linus,han var sur på oss)
Kan tillägga att vi är väldigt bra vänner med Linus idag!

Så den 19/7 -04 vart vi ett par. Å vilken härlig sommar det var. Vi spenderade timmar hånglandes i en soffa bredvid ett annat nykärt par. hihi.
Vi överlevde t.o.m att jag å tjejkompisarna åkte till Spanien i 3 veckor. När jag kom hem fick jag en orkidé av Emil kommer jag ihåg. Hans mamma påminner honom fortfarande om vilket vrak han var dom 3 veckorna...<3

Jag skaffade en lägenhet i Askersund våren -05 som Emil oxå flyttade in i kan man väl säga, trots att de tog ett tag innan  han adressändrade!
Vi förlovade oss 14/2 -05 oxå, då hade vi bara vart ett par ca 7 mån ju! Galet!
För gifte oss gjorde vi ju inte förns 30/5 -09. En jättefin solig dag som blev fantastisk!

Vårt hus köpte å flyttade vi in i sept -09.
Atlas kom sommaren -10. Älskade hund!
Å nu i sept kom våran underbara Jesper!
Tänk vilken resa man gjort för att få de så här bra!



söndag 4 december 2011

Baka, baka liten kaka...

Idag har vi haft mysdag. Tog sovmorgon när Emil å Atlas åkte till skogen. Sen ringde jag mamma för att bjuda in mig på lunch. Efter de åkte vi me mamma å småsyskonen Emma å Erik till Svennevad där mormor å morfar bor. Är även uppväxt där. Vi flyttade därifrån när ja slutade nian. Fina byn...
Hos mormor bakade vi en massa pepparkakor å spelade fia med knuff. =)
Morfar är fortfarande kvar på sjukhuset. Jag hoppas verkligen han får komma hem till jul. Men mormor verkade skeptisk. Han måste börja röra på sig men han säger att han inte orkar. Annars är de stor risk att han blir kvar i sängen . Dumma cancer! Är rädd att detta blir hans sista jul. =(

Nu ikväll har vi haft besök av farbror Johan å Sofia å nu är Jonas här oxå. Han sitter me en gnällig Jesper i knät. Helt frivilligt. Nu gosar dom så.
Tycker johan å Sofia kan ta å skaffa barn snart så Jeppe får några kusar på den sidan... Å de kommer bli så kul när dom blir gravida. =)

Urs, vaknade inatt av att jag skakade i hela kroppen, typ kramp, gick inte att sluta. De var så skumt. Är ganska  mör i kroppen idag , vet inte vad som hände. Har inte hänt någe mer. Vart väl en alldelles för jobbig dag igår.

Nu kallar Jeppe på mig...

So long!

lördag 3 december 2011

På jakt med dåligt samvete!

Idag har jag å Emil vart ute å jagat nästan hela dagen. Hade pumpat ur mjölk till liten som farmor var barnvakt åt. Allt började så bra imorse. Fick ett bra pass där de ofta går över djur. Vi fick skjuta i princip allt. Stod bra länge å lyssnade te hundarna som jagade men de drev åt fel håll så ja slappnade av lite. Lite för mkt visade de sig för helt plötsligt springer de frm kronhind å kalv ca 20 m in i skogen framför mig. Får stopp på dom genom att vissla till men dom vrider upp sig helt fel så ja får inget bra skottläge. Sen kastar de bakåt å försvinner iväg lika fort som de kom. Min vanliga tur alltså. Men men , ja fick ju se nått i varje fall! De flesta passskyttar hade haft djur på sig vilket oxå är kul. Nästa drev har de börjat blåsa ordentligt å ja får stå på ett hygge. Kul. Nej. Å inte ett djur i sikte. Brösten spänner nått hemskt. Får ett sms av svärmor som säger att Jeppe har ätit bra å allt går bra. Jaha, får åka hem å pumpa ur mjölk när de andra äter lunch. Åker tebax å får lite kaffe. Nu har de börjat regna oxå. Går tydligen med på att stå på pass sista drevet oxå. Hur jag nu tänkte där vet jag inte för de öste ner regn å blåste. Såg 2 kronhjortar men på för långt håll denna gång. Till sist stod ja knappt ut längre. Jag var helt genomvåt å frusen.Fick åka hem med blöta kläder å dåligt samvete för att ja kunde ha vart me lilleman istället för att ha glott på träd idag. Nu har ja jagat så de räcker. I varje fall till nästa gång....

Oj, vilken historia om min dag. ha ha

(Fasen att Moa åkte ur idol!)

fredag 2 december 2011

10 hela veckor idag!

Ja, det är så gammal Jesper är. 10 veckor, har gått så himla fort. Inte konstigt han har växt så. Å alla framsteg han har gjort. Att vi utvecklas så fort, helt galet!!!!!
Jag ska nu ta å packa ner plutten i vagnen å ta me oss monstret ut på promenad. Bäst att passa på för just nu regnar de inte å ser inte ut att blåsa storm som de har gjort senaste veckan. Å ja behöver röra på mig för ja tog lite väl mkt grädde å sylt på min pannkaka. men gott var de! =)

Om ni undrar så har ej julkänslan infunnit sig än. Vilken tid de tar då! Tror mig veta felet. Snön fattas!
De kan ju få komma några cm i varjefall så de blit vitt å fint. Å så blir de roligare att jaga...
För de hoppas ja ja får göra imorrn. Har pumpat ur lite mjölk så farmor kan ha de i nödfall om liten blir akuthungrig innan ja hinner hem. Men hur svårt var de inte att pumpa? Måste be Emil om lite hjälp ikväll. Han påstod att de inte var bra för sexlivet...hahaha
Får som sagt se om de blir skogen för mig imorrn. Längtar!

Ikväll får vi hoppas Amanda åker ur idol, hon är för jobbig att lyssna på. Gillar Moa mkt, hon är den ända idoldeltagaren ja faktist kan se mig köpa en skiva me. Å de säger inte lite de! =)

Nej nu ut å röra på dom lurviga.

So long!


Här är Atlas som liten plutt!

torsdag 1 december 2011

Förlossningstjat

Jag har funderat mkt den senaste tiden på varför man har ett sånt behov av att babbla om sin förlossning. Börjar tycka synd om vänner å bekanta (Emil), dom kanske faktsist tyckte de räckte me att höra om den en gång! I varje fall dom som inte har några barn. För dom är de ju ganska ointressant. Kommer inte ihåg att ja var särskillt intresserad av sånt innan ja vart gravid.
Men varför detta ältande? Vad tror ni?
 Jag har ju blivit helt besatt av att läsa andras gravid/mamma bloggar oxå å deras förlossningsberättelser. Jag behöver ju inte bara prata om min utan lyssnar mer än gärna på andras berättelser. Kanske är för att man måste få prata om den största dagen i sitt liv å vill att alla andra ska höra eller är de för att man själv inte vill glömma bort den ( min sista del är ganska suddig ändå)
Förlossningen är ju oxå slutet på hela graviditeten , den dagen alla längtar efter men även fasar för. Man säger ju lixom hejdå gravidmage å hej på dig bebis. Lite blandade känslor.
Men jag känner att behovet att prata börjar lägga sig mer å mer, just kanske för att ja har fått prata om den dagen. Å dom flesta har nog velat lyssna. I varje fall första gången! =)
Ska , när den jädra journalen kan komma, skriva en förlossningsberättelse från början till slut så jag har nått att falla tillbaka på om minnet börjar svika, eller kanske inför nästa bebis å jämnföra.

Idag har liten å jag plockat fram tomtar, strykt gardiner, lagat mat, gått promenad i regnet med vovven å så har vi gnällt en väldans massa. De sistnämda står Jeppe för. Vet inte vart felet sitter. Ganska frustrerande. =(
Ikväll ska ja göra en ugnspannkaka å sen kolla på Criminal minds. En av få serier som går att följa på TV numera. (gammal ja kände mig nu) För de mesta är faktist skit !